Dėl koronaviruso raginama už paslaugas atsiskaityti internetu

Dėl koronaviruso Vyriausybei taikant griežtas prevencijos priemones, atsiskaitymo už komunalines paslaugas, mokesčių deklaravimo bei kitų paslaugų įmonės, taip pat bankai ragina naudotis internetu ar telefonu, nevykti į padalinius.

beard 2326422 640

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) penktadienį pranešė reguliuojanti klientų skaičių padaliniuose ir ketina aptarnauti žmones tik nuotoliniu būdu – internetu ir telefonu.

„Siekdami apsaugoti mokesčių mokėtojų ir VMI darbuotojų sveikatą, šiuo metu į VMI aptarnavimo salę vienu metu yra įleidžiama tiek gyventojų, kad laikantis saugumo rekomendacijų, tarp jų būtų galima užtriktini reikiamą atstumą“ – pranešime sako Vilniaus AVMI vadovė Virginija Ginevičienė.

VMI rekomenduoja žmonėms ir dabar nevykti į padalinius, o rinktis e. paslaugas per Mano VMI, elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS), i.MAS, MOSS, AIS ir kitas.

Tuo metu Registrų centras informavo, kad jo padaliniai dirba įprastai, tačiau klientus ragina nesant būtinybės atidėti vizitą ir paslaugas užsisakyti el. būdu, naudojantis savitarnos svetaine.

Didžiausiame Registrų centro aptarnavimo padalinyje Vilniuje per dieną aptarnaujama apie 1000 klientų.

Valstybės valdoma energetikos grupė „Ignitis grupė“ savitarnos svetainėje e.ignitis.lt laikinai panaikino aptarnavimo mokesčius už visas įmokas. Taip bendrovė skatina gyventojus šiuo laikotarpiu laikytis karantino.

„Raginame saugoti save – venkite masinio susibūrimo vietų ir už viską atsiskaitykite internetu. Pamokykite ir savo pagyvenusius tėvus bei senelius, arba tiesiog įmokas atlikite už juos. Nuliniai mokesčiai jau galioja, ir galios kol šalyje bus ekstremali situacija“, – pranešime teigia „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas.

e.ignitis.lt platformoje galima atsiskaityti už daugiau nei 250 skirtingų tiekėjų paslaugas – elektrą, dujas, vandenį, šilumą, būsto administravimą, ryšio paslaugas, atliekų išvežimą, apsaugos paslaugas ir kita.

Pasak SEB Baltijos šalių mažmeninės bankininkystės vadovės Sonatos Gutauskaitės Bubnelienės, šiuo metu bankas dirba įprastai, skyriuose klientai taip pat priimami įprasta tvarka, tačiau jie yra raginami vengti socialinių kontaktų.

„Raginame klientus nevykti į skyrių, jei tai nėra būtina, primindami, kad daugumą banko paslaugų galima užsisakyti neišeinant iš namų. (...) Be to, neišeidami iš namų vaizdo susitikime – realiu laiku internetu klientai gali pasikonsultuoti su banko darbuotoju asmeninių finansų klausimais, sužinoti apie galimybes ir gauti būsto paskolą ir panašiai“, – komentare BNS sakė S. Gutauskaitė Bubnelienė.

Pasak jos, bankas dezinfekuoja skyrius, jie bei bendros banko erdvės aprūpinti dezinfekciniais skysčiais, juos darbuotojai ir klientai kviečiami naudoti.

„Bankas papildomai įsigijo medicininių kaukių, juos darbuotojams rekomenduojame užsidėti, jei tenka aptarnauti klientą, kuris atvyko su peršalimo ar gripo simptomais, taip pat kaukę duodame klientui, jei jis atvyko su peršalimo ar gripo simptomais“, – tvirtino S. Gutauskaitė Bubnelienė.

Ji pripažino, kad Vyriausybės sprendimas iki kovo 27 dienos privalomai stabdyti ugdymo, mokymo ir studijų procesą visose švietimo įstaigose turės įtakos banko veiklai, nes maždaug 30 proc. darbuotojų turi vaikus iki 10 metų.

„Gali būti, kad mūsų žmogiškieji resursai laikinai šiek tiek mažės, dėl to gali tekti keisti kai kurių klientų aptarnavimo skyrių darbo laiką – jį trumpinti ar kai kuriuos net laikinai uždaryti. Nuo pirmadienio Vilniuje laikinai uždarysime Savanorių klientų aptarnavimo skyrių, likę 7 skyriai sostinėje dirbs įprastu režimu. Kol kas kitų skyrių Lietuvoje veiklos keisti neplanuojame“, – aiškino SEB atstovė.

Šiaulių banko komunikacijos specialistė Monika Rožytė teigė, kad bankas nuolat aktyviai stebi situaciją ir padėtį, susidariusią dėl koronaviruso pandemijos.

„Pirmiausiai rūpinamės žmonių saugumu ir prevencija, laikomės Vyriausybės nurodymų visuomenei. Klientams rekomenduojame, esant galimybei, rinktis elektroninius klientų aptarnavimo kanalus: kasdienes operacijas atlikti per el. bankininkystę, esant klausimams skambinti į klientų aptarnavimo centrą, norint atlikti grynųjų pinigų operacijas – rinktis bankomatų paslaugą“, – BNS sakė M. Rožytė.

Top