Veiklą Lietuvoje pradeda naujas specializuotas bankas

Spausdinti

Lietuvos banko teikimu ECB suteikė specializuoto banko licenciją vartojimo paskolų tiekėjui „Saldo Finance“. Tai jau 8 bankas turintis tokią licenciją.

saldo finance logoNuotrauka: © Saldo Finance

Prieš metus pranešta, kad bankas planuoja plėtrą Lietuvoje. Saldo Finance UAB šiuo metu Lietuvoje teikia vartojimo paskolas ir dabar plečia savo veiklą. Gavusi specializuoto banko licenciją, bendrovė mūsų šalyje, o vėliau – Suomijoje ir Švedijoje, naudodama automatizuotus sprendimus, ketina priimti indėlius, skolinti gyventojams, smulkiajam ir vidutiniam verslui, teikti mokėjimo paslaugas. Banko akcininkai yra Suomijos juridiniai ir fiziniai asmenys. Jų valdomos įmonės Suomijoje teikia paskolas gyventojams ir verslui, o Švedijoje – gyventojams.

Dabar Lietuvoje veikia šeši specializuoti bankai: AB „Mano bankas“, Revolut Bank UAB, UAB GF bankas, AB „Fjord Bank“, European Merchant Bank UAB ir UAB SME Bank. Jų pagrindinė veikla yra priimti indėlius ir teikti paskolas.

Dalis specializuotų bankų aktyviai naudoja finansines technologijas (FinTech), didina vartotojams naudingą konkurenciją, paslaugų patrauklumą ir prieinamumą. Jie turi teisę priimti indėlius, skolinti lėšas, teikti lėšų pervedimo ir kitas įprastas bankines paslaugas, tačiau negali teikti investicinių ir kitų panašaus pobūdžio finansinių paslaugų. Galimybė steigti specializuotus bankus atsirado 2017 m.